Home Kennisplein Nog niet juist benaderde bewoners leerlab sessie 3 van 3: Migratieachtergrond

Nog niet juist benaderde bewoners leerlab sessie 3 van 3: Migratieachtergrond

Het is al een tijdje een lastig vraagstuk: bepaalde groepen inwoners bereik je als gemeente veel moeilijker dan andere. Ook door ons eerder wel aangeduid met ‘Moeilijk Bereikbare Doelgroepen’. Maar recent zijn we tot het inzicht gekomen dat dit deze groepen geen recht doet. Alsof zij ‘(bewust) moeilijk doen’. Professionals die veel met deze doelgroepen werken zeggen het allemaal: “Ze doen/ zijn helemaal niet moeilijk, maar je hebt ze gewoon nog niet op de juiste manier benaderd!”. Bij het leerlab dat we in september starten verkennen we voor 3 doelgroepen hoe hun wereld in elkaar steekt, welke afzenders, boodschap, middelen, activiteiten en ‘hulplijnen’ (zoals een subsidie) bij hen passen.  

Tijdens de kick-off hebben de aanwezige gemeenten gekozen welke 3 doelgroepen dat gaan zijn; VvE’s (9 sept), Energiearmoede (7 okt) en Migratieachtergrond (4 nov). Je kunt ervoor kiezen afzonderlijke sessies of alle drie de sessies bij te wonen. In alle gevallen zien we je graag ook bij de 4e (terugkom)sessie terug op 2 december. 

Derde werksessie Migratieachtergrond 
Op 4 november, 14.00-17.00 uur, vindt de derde sessie van dit ‘Nog niet juist benaderde bewonersleerlab plaats, waar bewoners met een Migratieachtergrond centraal staan. 

Agenda:
Introductie
– Knoppenmodel – Leidraad van elke sessie om de doelgroep te bereiken/activeren
– Hoofdopgave – Energiearmoede “zien”: Hoe kom je in contact?
“Kruip in het hoofd van”
– Werkvorm
– Bouwstenendocument doorlopen
Expert aan het woord
Actieplan maken met buddy 

Aanmelden? 

Deelname aan een of meerdere sessies van het leerlab is nog mogelijk! Meld je aan door een mailtje te sturen naar Hanna (hanna.kreuger@arcadis.com).

Locatie en tijden leerlab:
9 september van 13.30 – 16.30 – Sessie 1 Doelgroep: VvE’s – locatie n.t.b
7 oktober van 14.00 – 17.00 – Sessie 2 Doelgroep: Energiearmoede – locatie n.t.b.
4 november 14.00 – 17.00 – Sessie 3 Doelgroep: Migratieachtergrond – locatie n.t.b.
2 december 14.00 – 17.00 – Terugkombijeenkomst – locatie n.t.b.